Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Waar blijft de prijslijst?
#1
Het is al 8 uur en 39 minuten 1 juli 2020, de dag waarop de nieuwe BPM-tarieven ingaan waardoor de prijzen van nieuwe auto's veranderen, maar helaas zie ik op de Mazda-website nog steeds geen nieuwe prijslijst.
Antwoord
#2
Zou Mazda dit forum in de gaten houden? Inmiddels, een kleine 3 uur later, staat er wel een nieuwe prijslijst op de website: <klik>
Antwoord
#3
Ze houden niet zozeer dit forum in de gaten, AGH, maar jou.
Antwoord
#4
Trouwens, semi-goed nieuws voor de liefhebbers van een automaat. Hij wordt weer geleverd! Waarom dan semi-goed? Omdat de meerprijs van € 4200,- belachelijk hoog is!
Antwoord
#5
Die hoge meerprijs voor een automaat komt door hogere bpm (meer uitstoot).
Antwoord
#6
Uiteraard. Dat begrijp ik ook wel. Maar Mazda had de basisprijs van de automaat goedkoper kunnen maken dan van de handbak waardoor het prijsverschil inclusief BPM minder absurd was geweest.

Maar nog beter zou het zijn als Mazda hun vooruitstrevende motoren zou koppelen aan even vooruitstrevende automatische versnellingsbakken, want de huidige automatische versnellingsbak is zwaar verouderd, met een hoge uitstoot en daarmee een hoge BPM als gevolg.
Antwoord
#7
AGH schreef:Maar nog beter zou het zijn als Mazda hun vooruitstrevende motoren zou koppelen aan even vooruitstrevende automatische versnellingsbakken, want de huidige automatische versnellingsbak is zwaar verouderd...

Klopt helemaal. Des te onbegrijpelijker dat ze de Mazda 3 nu (helaas niet in Nederland) gaan leveren met een 2,5 liter turboblok (!) met als enige mogelijke versnellingsbak die prehistorische automaat.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)